В Харьковскую филармонию доставили органНовий орган для Харківської філармонії пройшов митні процедури і доставлений до одного з приміщень філармонії, яке знаходиться поряд з органним залом. Про це 11 червня повідомили "SQ" в Харківській облдержадміністрації. У приміщенні знаходиться весь комплект органу, а саме приміщення опечатано (це зробили в присутності німецької сторони). Зараз йде підготовка до монтажу музичного інструменту. Очікується, що монтаж розпочнеться в липні цього року.

Довідка "SQ". Будівлю філармонії споруджено в 1885 р. Реконструкція будівлі була розпочата в березні 2005 р. Усього на реконструкцію філармонії планується витратити близько 100 млн.грн. Також у рамках реконструкції філармонії будується новий органний зал. У червні 2012 р. орган був доставлений до Харківської області на митницю. Вартість митних процедур становить 1,3 млн.грн.

Спочатку проект установки органу фінансував харківський благодійний фонд "Ренесанс". 5 травня благодійний фонд "Ренесанс" заявив, що припиняє співпрацю з Харківською філармонією. 19 травня 2011 р. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що оплату добудови органу проведуть благодійні фонди Олександра Фельдмана і Юрія Сапронова, а також нардеп Валерій Писаренко. У грудні 2011 р. останній транш за орган у сумі 435 тис. євро був переведений на рахунок німецької фірми "Aleksander Schuke".