Авіакомпанія "Georgian Airways" з червня відновить рейси за маршрутом Батумі-Харків-Батумі, які в тестовому режимі вже працювали влітку 2011 р. Про це повідомили "SQ" у прес-службі аеропорту. Переліт буде здійснюватися один раз на тиждень - щочетверга. Час у дорозі - приблизно півтори години.

За даними аеропорту, рейси компанії "Georgian Airways" будуть обслуговуватися повітряними судами "Bombardier CRJ-200" (Canadian Regional Jet), призначеними для регіональних перельотів. Місткість літака - 50 пасажирів, усі місця - економ-класу.

"З боку наших пасажирів зацікавленість у поїздках до Грузії весь час зростає. Це і ділові візити, і туристичні подорожі. Безумовно, нашим завданням є задоволення зростаючого попиту. І ми дуже раді тому, що в цьому процесі ми можемо покластися на такого надійного партнера, як "Georgian Airways", - зазначив Володимир Васильченко, директор компанії "New Systems АМ" (компанія-оператор міжнародного аеропорту "Харків").

Довідка "SQ". Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки до проведення Євро-2012. Реконструкція Міжнародного аеропорту "Харків" здійснюється у форматі приватно-державного партнерства. Загальна сума інвестицій Олександра Ярославського в проект складає 107,2 млн.дол. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з держбюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництво аеродромно-диспетчерської вежі) - 191,3 млн.дол.