ОСК "Металіст" (Харків) з 11 травня переходить в управління УЄФА. Як повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради Олександр Нечипоренко, від сьогодні стадіон закритий для заходів та вільного відвідування. Прохід на територію спорткомплексу буде здійснюватися тільки за акредитацією до тих чи інших секторів.

Також сьогодні представникам УЄФА передають ключі від 11 автопарковок, які будуть задіяні під час Євро-2012.

"Передача стадіону в управління здійснюється в рамках маркетингової угоди з УЄФА. І з сьогоднішнього дня стадіоном управляє УЄФА. Тому до чемпіонату Європи там не буде ніяких заходів, екскурсій і занять у спортакадеміі", - зазначив О.Нечипоренко.

УЄФА буде здійснювати управління стадіоном "Металіст" до 1 липня.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, в Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня (початок о 19:00) на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня (21:45) - Нідерланди-Німеччина і 17 червня (21:45) - Нідерланди-Португалія.