Вулиці, розташовані навколо стадіону "Металіст" у Харкові, закінчать ремонтувати в середині травня. Про це 11 квітня повідомив журналістам директор Департаменту з питань підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко. За його словами, йдеться про вулиці Плеханівську, Тарасівську, Державінську, Дніпровську, Польову, Кірова, Храмова, Сапельникова, Оренбурзьку, Лебединську.

"З початку квітня дорожники почали асфальтувати вулиці навколо "Металіста". На проспекті Гагаріна зараз встановлюють стовпи і роблять ливневки, планують класти другий шар асфальту", - зазначив О.Нечипоренко.

Він підкреслив, що є проблема з фінансуванням. За словами О.Нечипоренка, з бюджету Харкова на ремонт доріг було виділено 250 млн.грн. Держава перерахувала місту лише 50 млн.грн. "Ще минулого року віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков обіцяв, що до кінця 2011 р. ми отримаємо кошти на ремонт доріг. Але досі ми їх не отримали", - додав він.

Довідка "SQ". Зараз у Харкові ремонтуються фасади будинків, розташованих у кілометровій зоні навколо стадіону "Металіст", і будинків, які потрапляють до зони протокольних маршрутів руху гостей та вболівальників під час Євро-2012 (аеропорт, залізничний вокзал, стадіон і фан-зона на пл. Свободи ). У пріоритеті - завершення робіт навколо стадіону "Металіст", на пр. Гагаріна, Полтавському шляху, Московському проспекті та вул. Кірова.