Іноземні вболівальники, що прибули до Харкова на матчі Євро-2012, та інші акредитовані УЄФА особи на період чемпіонату матимуть право безкоштовного проїзду в міському транспорті. Також право безкоштовного проїзду в транспорті будуть мати всі вболівальники, які матимуть квитки на матчі чемпіонату. Про те, як це буде відбуватися, розповів 11 квітня на засіданні постійної комісії з промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міськради директор Департаменту транспорту і зв'язку Сергій Дульфан.

За його словами, УЄФА видасть уболівальникам й акредитованим особам спеціальні картки, на яких буде вказано, до якого міста прибула людина і якими видами транспорту їй можна користуватися безкоштовно. "Є працівники УЄФА, які зможуть безкоштовно користуватися всіма видами транспорту, є ті, які зможуть безкоштовно їздити тільки на автобусах, тролейбусах або метро. Те ж саме стосується і пересування в міжміському транспорті", - розповів С.Дульфан.

За його словами, особи, акредитовані УЄФА, почнуть приїжджати до Харкова 15 травня і матимуть право безкоштовного проїзду в різних видах міського транспорту на весь період чемпіонату (з 8 червня до 7 липня). Іноземний уболівальник, як і вітчизняний, який має квиток на конкретний матч, матиме право безкоштовного проїзду на три дні - день до матчу, день матчу і день після матчу.

Як повідомляло "SQ" раніше, місцевий організаційний комітет "Євро-2012 України" перерахує на рахунок КП "Міськелектротранссервіс" 114 тис. євро за проїзд уболівальників та акредитованих УЄФА осіб. А "Міськелектротранссервіс" буде перераховувати кошти за перевезення вболівальників метрополітену, комунальним транспортним депо і приватним перевізникам залежно від пропорції перевезень. Як зазначив С.Дульфан, перший транш у розмірі 57 тис. євро УЄФА готовий перерахувати ще до початку чемпіонату. Другий транш буде перерахований після закінчення турніру.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.