На споруджуваної харківської станції метро "Перемога" буде облаштований ліфт для людей з обмеженими можливостями. Про це 11 березня на засіданні містобудівної ради заявив головний архітектор міста Сергій Чечельницький. "На жаль, харківський метрополітен поки що недоступний для людей з обмеженими фізичними можливостями, і людині, яка спуститься на ліфті на станцію "Перемога", буде проблематично піднятися на інший станції", - зазначив С.Чечельницький.

За його словами, такий ліфт буде першим у харківському метро. Планується, що з часом усі станції метро будуть оснащені такими ж ліфтами, проте конкретні терміни реалізації цього С.Чечельницький не назвав.

Довідка "SQ". Планується, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р. Вона стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині міста на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і м.Дергачі з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.