На території Харківської області у 2013 р. планується відкрити шість туристично-інформаційних пунктів. Зокрема, пункти відкриють у містах обласного значення. Про це повідомив журналістам директор Харківського обласного організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

За його словами, перший туристсько-інформаційний пункт відкриється в Ізюмі. "Це дуже перспективний напрямок, адже Ізюм знаходиться на дорозі да Святогірська (Донецька обл.), куди щороку їздять тисячі туристів", - зазначив Дармостук.

Він розповів, що в основному нові пункти будуть відкриті на базі бібліотек, які стали учасниками програми "Бібліоміст", а також на трасах при в'їздах до міст.

Довідка "SQ". Інформаційні пункти для туристів уже працюють у приміщенні Південного вокзалу Харкова, в Міжнародному аеропорту "Харків" і в ресторані, який розташований на окружній дорозі при в'їзді до Харкова на трасі Харків-Щербаковка. Пункти працюють з 9.00 до 18.00. Іноземний турист може отримати в інформаційному пункті повний перелік інформації - починаючи від питань бронювання готельного номера, виклику таксі і розташування кафетеріїв та ресторанів до екскурсійних поїздок. У цих пунктах можна безкоштовно отримати проспекти про туристичні маршрути Харківщини, зокрема, дізнатися про "Золоте кільце Слобожанщини". Також туристам пропонується карта міста та області, фотографії знаменитих місць Харківщини. Інформація надається англійською мовою, планується також надання інформації німецькою мовою (буклети, карти).

За час проведення Євро-2012 за консультаціями до туристсько-інформаційних пунктів звернулося близько 5 тис. осіб.