Харьковские лесхозы будут продавать елки в среднем по 55 гривенЛісництва Харківської області планують реалізувати цього року 36 тис. 700 ялинок. Про це 10 грудня повідомили "SQ" у Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Лісгоспи будуть реалізовувати ялинки й оптом підприємцям, і в роздріб звичайним покупцям. У кожному районі області працюватимуть точки продажу новорічних дерев - усього 49 точок. У Харкові така точка від Вовчанського лісгоспу працюватиме на ярмарку на пл. Свободи. В середньому лісгоспи продаватимуть ялинки по 55-60 грн. за штуку заввишки 2 - 2,5 м.

Дерева, заготовлені державними лісопідприємств, обов'язково мають спеціальну бирку з номером, на відміну від ялинок з приватних агрогосподарств.

Довідка "SQ". Як повідомили раніше в Департаменті підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради, продаж ялинок у Харкові розпочнеться орієнтовно 15 грудня. Вони будуть продаватися приблизно у 200 торговельних точках у традиційних місцях: уздовж доріг, біля житлових будинків, на найбільших ринках та торговельних майданчиках.