У багатоповерховому будинку в Харкові, на вул. Леніна, 77 (ОСББ "Павлово поле") продана частина сходів. Про це 9 грудня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив член Харківської правозахисної групи Роман Лихачов. "Фактично мешканці повинні укладати договір з власником сходів, щоб ходити ними до себе додому", - зазначив правозахисник.

За його словами, суд першої інстанції - Господарський суд Харківської області, до якого звернулося ОСББ, постановив, що частина сходів була продана правомірно. Таке ж рішення потім прийняв і Харківський апеляційний господарський суд. Постанова суду набула чинності. Відповідачами у справі виступають Харківська міська рада і ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна". Зараз позивач подав касаційну скаргу до Вищого господарського суду України в Києві.

Як повідомив Р.Лихачов, подібних звернень в місті багато: "Виходячи з рішення суду, виходить, що зараз у Харкові підвали, дахи, щитові, сходи можна продавати. Ситуація з підвалами взагалі катастрофічна". За словами адвоката, часто про факти подібних продажів мешканці дізнаються при створенні ОСББ.