В Харькове прошла акция протеста против реконструкции лозовского железнодорожного узлаПредставники ВО "Свобода" 10 листопада пікетували Харківську облдержадміністрацію, протестуючи проти реконструкції залізничного вузла в Лозовій. В акції брали участь 11 осіб. Вони закликали голову облдержадміністрації Михайла Добкіна втрутитися в ситуацію з реконструкцією вузла.

За словами представників ВО "Свобода", на практиці "оптимізація сайту означає варварське знищення колій і контактних мереж". За інформацією ВО "Свобода", реконструкція залізничної станції в Лозовій почалася 15 жовтня. В процесі реконструкції буде ліквідовано два залізничних парки (Південний і Новий), у Північному парку встановлять ручні стрілочні переводи. На сьогодні там ліквідовано вже сім колій, на 17-ти зняли контактну мережу. Надалі ліквідують ще сім колій, які минулого року капітально відремонтували. Буде скорочений штат вагонного депо та відділу охорони станції. З двох постів електроцентралізаціі стрілочних переводів сформований один.

За словами представників ВО "Свобода", через реконструкцію поїзда змушені простоювати по кілька годин на проміжних станціях. "Ми припускаємо, що це робиться для того, щоб загнати в борги "Укрзалізницю" і відібрати у неї майно", - заявили представники ВО "Свобода".

Довідка "SQ". Через ремонт шляхів Південна залізниця скасувала три електропотяги лозівського напряму і змінила графік руху низки поїздів. Скасовані електропоїзди Харків-Біляївка (відправленням з Харкова о 6.37), Лозова-Харків (відправленням о 10.25), Харків-Лозова (відправленням о 14.45). Інший електропоїзд Харків-Лозова буде вирушати о 15.26 замість 16.03 (прибуватиме до Лозової поїзд о 19.06). Електропоїзд Зміїв-Харків (відправленням о 7.21 зі Змієва) буде слідувати до ст. "Основа".
За даними Південної залізниці, поїзд Лозова-Полтава (відпр. о 4.07) слід. до Краснограда, Лозова-Полтава (відпр. о 8.36) - до Кегичівки, Лозова-Полтава (відпр. о 12.29) відправляється о 16.23 зі станції Красноград. Поїзд Полтава-Лозова (відправленням о 8.34) скасовано, Полтава-Лозова (13.34) слідує з Кегичівки.