Прямой рейс между Харьковом и Прагой откроют, если это будет экономически целесообразно - посол Чехии в Украине

Прямий рейс між Харковом і Прагою буде відкритий після того, як рейси з Чехії до інших українських міст економічно себе виправдають. Про це 10 жовтня під час зустрічі з керівництвом Харківської області заявив надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух. За його словами, "Czech Airlines" планують збільшити кількість рейсів до Києва, Донецьк і Львів.

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що прямий рейс з Праги до Харкова і назад буде дуже актуальним на момент проведення матчів Євро-2012. Окрім того, М.Добкін відзначив, що відкриття прямого рейсу може дати хороший поштовх для розвитку бізнес-відносин між харківськими та чеськими підприємствами.

Довідка "SQ". Відкрити прямий рейс "Прага-Харків" авіакомпанії "Czech Airlines" (Чехія) планувала у літньому сезоні 2011 р., проте були відкриті прямі рейси з Праги до Львова і Донецька. Від відкриття рейсу до Харкова компанія відмовилася з комерційних причин.

Авіакомпанія "Czech Airlines" базується в празькому аеропорту "Рузине". Компанія виконує рейси до 69 міст у 41 державі Європи, Близького Сходу, Північної Америки, Північної Африки та Азії. Здійснює також чартерні рейси і вантажні перевезення.