Дитячий піонерський табір ДП  "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" (сел.Гайдари, Зміївський р-н, Харківська обл.), було продано без згоди Міністерства промислової політики і Фонду держмайна. Його могли неправильно оцінити. Про це заявив заступник прокурора області Володимир Суходубов.

Прокуратура Харківської області подала позов до Господарського суду про визнання незаконними дій виконавчої служби та покупця дитячого табору, що належав заводу ім.Шевченка. "У чому ми бачимо порушення? Напередодні проведення оцінки цього піонертабору експерт встановив його вартість у 1,5 млн.грн. А перед цим з ініціативи керівництва заводу ім.Шевченка проводили альтернативне оцінювання з метою продажу цього піонертабору та вирішення питання про розрахунок з працівниками по заробітній платні. Тоді товарна біржа оцінила табір у 3 млн. грн. Це і стало підставою для того, щоб розібратися в реальній вартості цієї будівлі і прийняти остаточне рішення", - заявив В.Суходубов.

За його словами, до рішення суду прокуратура не порушуватиме за цим фактом кримінальної справи.

 

Довідка "SQ". Раніше в.о харківського міського голови Геннадій Кернес заявляв, що піонерський табір ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" (сел.Гайдари, Зміївський р-н, Харківська обл.) без належної експертної оцінки викупило ПП "Джугара" (директор - Володимир Прідня), підконтрольне бізнес-структурам колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.