Пасажири електропоїзда підвищеної комфортності Харків-Бєлгород, який сьогодні вранці мав вирушити у свій перший рейс замість скасованих електричок за цим маршрутом, заблокували рух складу. На рейках і платформі на Південному вокзалі знаходиться близько 200 осіб, вони проводять мітинг. Учасники акції вимагають відновлення руху електричок за маршрутом і скандують "Поверніть електрички!".

Активісти розповіли "SQ", що вони зібрали близько 20 сторінок підписів під зверненням про відновлення курсування потягів до Бєлгорода і мають намір передати їх до Харківської облдержадміністрації.

До мітингувальників вийшли представники керівництва Південної залізниці. Вони пояснюють, що рух електричок фінансувався російською стороною і був призупинений за ініціативою росіян.
 

Довідка "SQ". 26 липня було отримано остаточне підтвердження про розрив договору на організацію приміського сполучення на ділянці Харків - Бєлгород (Росія) від генерального директора ВАТ "ППК "Черноземье "(Росія) Віктора Шубіна. Скасування руху електричок спочатку було призначене на 1 серпня, пізніше перенесене на 10 серпня.