Урочисте відкриття пам'ятника заслуженому будівельникові України, лауреату Державної премії в галузі науки і техніки, члену Академії будівництва України Олександру Гайовому відбулося 10 серпня. Про це в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив президент асоціації "Регіональне будівництво", голова правління ВАТ "Трест "Житлобуд-1" (Харків) Олександр Харченко. За його словами, пам'ятник встановлено на 2-му міському кладовищі, де О.Гайовий похований. Його відкриття приурочене до Дня будівельника (відзначається 14 серпня).

Як повідомили в Харківській облдержадміністрації (ХОДА), все своє життя О.Гайовий виховував молодих будівельників як професор і завідувач кафедри в Харківському державному технічному університеті будівництва та архітектури. За активної участі О.Гайового, коли він працював начальником комбінату "Харківжитлобуд", у Харкові зводилися житлові мікрорайони, дитсадки та школи.

У церемонії відкриття пам'ятника взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, О.Харченко, голова Фонду ветеранів будівництва Євген Гриневич, ректор Харківського державного технічного університету будівництва і архітектури Юрій Шкодовський, заступник начальника КП "Харківський метрополітен", екс-мер Харкова Михайло Пилипчук.