С 1 августа отменяются все пригородные поезда между Харьковской и Белгородской областями

Усі приміські поїзди, які пов'язують Харківську і Бєлгородську області, за ініціативою російської сторони будуть скасовані з 1 серпня. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці (ПЗ).

На Південній залізниці відзначили, що залізничне приміське сполучення між Харківською і Бєлгородською областями здійснювалися ПЗ і ВАТ "Приміська пасажирська компанія "Черноземье"(Росія) на підставі укладеного 30 грудня 2011 р. договору. Однак за останній час ПЗ отримала кілька повідомлень від компанії "Черноземье" про намір розірвати договір. Причина в тому, що адміністрація Бєлгородської області не включає до замовлення на транспортне обслуговування населення приміські поїзди, що курсують міждержавними маршрутами. Так, у "Черноземья" немає джерела фінансування приміських міждержавних поїздів і керівництво компанії прийняло рішення про розірвання з 1 серпня договору з ПЗ.

У результаті дванадцять пар приміських поїздів, що курсують за маршрутами Харків - Бєлгород, Тополі - Валуйки, Одноробівка - Готня і Вовчанськ - Бєлгород будуть скасовані.

Начальник Південної залізниці Віктор Остапчук направив звернення з проханням про сприяння в збереженні приміського залізничного сполучення між двома прикордонними областями президенту ВАТ "Російські залізниці" Володимир Якунін, голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, генеральному консулу Росії у Харкові Сергію Семенову, начальнику Південно-Східної залізниці Анатолію Володьку. Генеральному директору ВАТ "Приміська пасажирська компанія "Черноземье" Віктору Шубіну направлено пропозицію переглянути рішення про розірвання договору.

Довідка "SQ". У зв'язку з розірванням договору будуть скасовані такі приміські поїзди:

- три електропоїзди Харків - Бєлгород (відправленням з Харкова о 8.20, 13.43 та 15.38, з Бєлгорода - о 8.37, 13.23, 16.52);

- електропоїзд Харків - Наумівка (відправленням з Харкова о 15.26, з Наумівки - о 18.52);

- електропоїзд Бєлгород - Козача Лопань (відправленням з Бєлгорода о 3.17, з Козачої Лопані - о 4.08);

- три електропоїзди Валуйки - Тополі (відправленням з Валуйок о 8.30, 13.16 та 17.33, з Тополь - о 10.20, 14.55 і 18.31);

- поїзд Бєлгород - Вовчанськ (відправленням з Бєлгорода о 7.20, з Вовчанська - о 12.20);

- поїзд Харків - Готня (відправленням з Харкова до 9.01, з Готні - о 14.46);

- два потяги Готня - Одноробівка (відправленням з Готні о 8.29 і 20.35, з Одноробівки - о 9.58 і 22.08).