Підприємець з Чугуєва, власник мережі супермаркетів "ДАРС" Олександр Семенюта, який стріляв з карабіна під час сварки з рибалками, заявив, що став жертвою політичної провокації. Про це 10 травня він повідомив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". За його словами, інцидент, який стався 23 квітня у с. Калугін-Башкирівка, спочатку був висвітлений однобоко і зі слів тільки одного свідка події. "У перші дні після інциденту новинні стрічки облетіло анонімне повідомлення з коментарями нібито постраждалих рибалок. У той же час за коментарями до мене ніхто не звертався. Банальна сусідська сутичка була представлена ​​у світлі класової боротьби, а цього не можна було б зробити, не вдавшись до брехні. Велика частина того, що було написано в ЗМІ про інцидент на ставку, є брехнею, і я готовий її спростувати", - заявив О.Семенюта.

За його словами, мешканець с. Калугін-Башкирівка Віталій Денисов знав, що незаконно рибалить на приватному ставку, і спеціально спровокував підприємця. О.Семенюта стверджує, що вистрілити йому довелося в цілях самозахисту, і стріляв він спеціально в повітря і землю, щоб налякати рибалку, який нібито погрожував господареві ставка ножем.

"У небезпечній для життя ситуації у людини спрацьовує інстинкт самозбереження, і він захищається тим, що під рукою. Те, що в мене під рукою виявився карабін, - випадковість. Але ця випадковість, можливо, врятувала мені життя", - підкреслив О.Семенюта.

Підприємець також стверджує, що зброя в той день виявилася в його машині невипадково. "У цей день я віз карабін на пристрілювання до збройового майстра, оскільки в подальшому збирався з ним полювати", - зазначив О.Семенюта. Крім того, за словами підприємця, поки рибалка рухався в його бік з ножем у руках, він встиг дістати розібрану зброю з чохла, зібрати її і вистрілити. "У таких критичних ситуаціях час рухається інакше, я просто намагався себе захистити", - заявив О.Семенюта.

Довідка "SQ". 23 квітня в с. Калугін-Башкирівка стався конфлікт між підприємцем О.Семенютою і місцевим мешканцем Віталієм Денисовим. Останній рибалив на ставку, який належить О.Семенюті. У розпал конфлікту підприємець двічі вистрілив з карабіна. Версії сторін різняться. Рибак каже, що підприємець напав на нього без попередження, тоді як о.Семенюта стверджує, що змушений був захищатися від В.Денисова, який погрожував йому ножем.

27 квітня міліція порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, передбачає позбавлення волі терміном від трьох до семи років).