Музей Чорнобиля планується відкрити в Харкові цього року. Про це 10 березня повідомив "SQ" голова міської організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолій Губарєв. За його словами, музей хотіли відкрити у квітні, до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, але через відсутність відповідного приміщення терміни створення музею зміщені.

"Зараз у нас є приміщення на вул. Фрунзе, 1, хоча спочатку планувалося, що там буде знаходитися наша громадська організація. Однак пізніше міська влада запропонувала організувати музей саме на вул.Фрунзе. Тому ми вже розробили дизайн-проект, склали кошторис витрат . Але це приміщення (площею 180 кв. м) - напівпідвальне і, на наш погляд, не дуже підходить для розміщення музею", - зазначив А.Губарєв.

За його словами, харківський міський голова Геннадій Кернес уже дав розпорядження начальнику управління комунального майна і приватизації міськради Володимиру Солошкіну підшукати під Музей Чорнобиля інше приміщення. "Чи буде знайдено нове приміщення чи нам знову запропонують вул. Фрунзе, 1, ми не знаємо, але все одно мають намір відкрити музей цього року, тільки вже до 14 грудня - до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тим більше, що у нас уже готова велика експозиція", - підкреслив А.Губарєв.

Довідка "SQ". У рамках підготовки до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку Харкова буде капітально відремонтовано пам'ятник жертвам Чорнобиля.