Авіакомпанія "Czech Airlines" (Чехія) в літньому сезоні 2011 р. відкриє три нові рейси з Праги - до Харкова, Донецька і Львова. У своїй заяві авіакомпанія офіційно підтвердила плани з розширення мережі маршрутів в Україні, повідомив портал avianews.com. Наразі відомо, що між Харковом і Прагою буде літати літак сімейства "Airbus A320". Більш детальна інформація про частоту польотів і ціни на авіаквитки з'явиться пізніше.

Раніше спікер "Czech Airlines" Хана Хейскова відмовлялася коментувати перспективи відкриття нових рейсів в Україні, посилаючись на те, що авіакомпанія анонсує нові маршрути тільки після того, як прийняте остаточне рішення про їх відкриття. Зараз у авіакомпанії є рейси з Праги до Києва й Одеси.

Також, як повідомив портал "Крила", українська авіакомпанія "Хорс" у квітні відкриє рейси з Києва до Харкова і до Львова. Згідно офіційного повідомлення перевізника, польоти у напрямку Київ-Харків будуть здійснюватися тричі на тиждень - по понеділках, середах і п'ятницях, а з 19 липня частота польотів зросте до п'яти на тиждень: додадуться вильоти у вівторок і четвер. Рейси виконуватимуться на літаку "MD-82".

Довідка "SQ". Як повідомляв раніше Віталій Недашковський, заступник директора зі стратегічного розвитку компанії "Нью Системс АМ", яка управляє аеропортом "Харків", уже в 2011 р. до Харкова може бути відкритий новий рейс з Об'єднаних Арабських Еміратів. Наразі ведуться переговори "Air Arabia" про відкриття маршруту до Шарджі. Крім того, є ймовірність відкриття нових рейсів до Мюнхена, Мілана, Варшави, Лондона і Парижа. Наразі з Харкова польоти в Західну Європу виконуються тільки до Відня. 20 жовтня був відкритий рейс Стамбул-Харків, який здійснює турецький бюджетний авіаперевізник "Pegasus Airlines".

Авіакомпанія "Czech Airlines" базується в празькому аеропорту Рузіне. Компанія виконує рейси в 69 міст в 41 державах Європи, Близького Сходу, Північної Америки, Північної Африки та Азії. Здійснює також чартерні рейси та вантажні перевезення.

Авіакомпанія "Хорс" створена 1990 р. Виконує чартерні перевезення, а з недавніх пір - регулярні рейси. Флот компанії складається з 10 "McDonnell Douglas MD-82", восьми "McDonnell Douglas MD-83", одного "McDonnell Douglas DC9-51", одного "Learjet-60" та двох "Airbus 320".