У харківському Лісопарку буде побудована тільки дорога і нічого більше. Про це 9 червня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "У районі Лісопарку, що сполучає вулицю Новгородську з вулицею Сумською, не буде побудовано нічого, крім дороги. Там не буде навіть зупиночних павільйонів. І міський транспорт, який буде ходити по цій дорозі, не буде робити там зупинку. У кращому випадку - на початку цього дорожнього полотна, де вул. Сумська отримає своє продовження в бік Новгородської ", - підкреслив Добкін.

За його словами, у зв'язку з цим, можливо, буде скасовано рішення сесії Харківської міськради 2008 р. про забудову території вздовж нової дороги через Лісопарк. "Кожне рішення Харківської міськради передбачає подальші дії. Якщо ми говоримо про сферу земельних відносин, ці подальші дії повинні припускати укладення договору на оренду. Але щодо земельних ділянок вздовж нової дороги через Лісопарку таких договорів немає. Якщо договори не укладені, то рішення виконати неможливо, та скасування рішення в таких випадках відбувається фактично автоматично. Але вже коли саме рішення сьогодні широко обговорюється в суспільстві, я думаю, що спеціально для цього випадку можна ініціювати відміну цього рішення або внести до нього зміни, щоб це не вплинуло на видачу державного акту під будівництво дороги", - зазначив М. Добкін.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.