Комунальне підприємство "Міськелектротранссервіс" (Харків) планується обрати єдиним організатором надання безкоштовних транспортних послуг у громадському транспорті вболівальникам, які мають квитки на матчі Євро-2012. Таке рішення буде винесене на розгляд сесії Харківської міськради, яка відбудеться 25 квітня.

Як повідомив 9 квітня під час засідання постійної комісії міськради з гуманітарних питань директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан, згідно з угодою між Харковом та УЄФА, уболівальників, які мають квитки на матчі чемпіонату або акредитацію, а також представників цільових груп у міському громадському транспорті повинні перевозити безкоштовно. Відповідний договір буде укладений з КП "Міськелектротранссервіс", яке займається диспетчеризацією громадського транспорту міста Харкова.

За словами С.Дульфана, Місцевий організаційний комітет "Євро-2012 Україна" перерахує на рахунок КП "Міськелектротранссервіс" 114 тис. євро за проїзд вболівальників з квитками під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи. А "Міськелектротранссервіс" буде перераховувати кошти за перевезення вболівальників метрополітену, комунальним транспортним депо і приватним перевізникам залежно від пропорції перевезень.

Як зазначив С.Дульфан, перший транш у розмірі 57 тис. євро УЄФА готовий перерахувати ще до початку чемпіонату. Другий транш буде перерахований після закінчення турніру. Директор департаменту уточнив, що для того, щоб уболівальник міг безкоштовно проїхатися в громадському транспорті, йому необхідно мати при собі або квиток на матч або акредитацію, або спеціальний бейдж УЄФА.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.