"Загиблий міліціонер першим почав стріляти в мого сина", - заявив 9 березня журналістам Ігор Дериглазов- батько Артема Дериглазова, обвинуваченого у вбивстві міліціонера та пограбуваннях чотирьох банків у Харкові.

"Це неправда, що мій син першим почав. Тому що А.Дериглазов зарядив автомат тридцятьма кулями і пішов стріляти",- заявила мати загиблого міліціонера Марія Євлахова. За її словами, А.Дериглазов йшов здійснювати чергове пограбування, але його зупинили співробітники міліції для перевірки документів. Саме тому він ніс заряджену зброю в рюкзаку, був одягнений у спортивний костюм і рукавички.

Як сказано в обвинувальному висновку прокурора, 7 липня 2010 р. двоє міліціонерів патрульно-постової служби зупинили А.Дериглазова біля супермаркету на вул. Клочківській для перевірки документів. Він розпилив їм газовий балончик в обличчя і кинувся бігти, після чого в одному з дворів розстріляв з переробленого у вогнепальну зброю автомата міліціонера Сергія Євлахова. У своїх свідченнях в міліції А.Дериглазов заявив, що брав зброю, щоб постріляти на природі.

Довідка "SQ". А.Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу України), у кількох розбоях (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). Йому загрожує довічне ув'язнення. Він визнав себе винним у вбивстві харківського міліціонера С.Євлахова і замаху на життя його колег, але заперечує свою участь у пограбуваннях банків.