В Харькове во время Евро-2012 голландцы поставят рекорд ГиннесаУ Харкові під час чемпіонату Європи з футболу 2012 р. голландські вболівальники планують встановити новий рекорд Книги рекордів Гіннесса. Про це 9 лютого повідомив журналістам директор Департаменту з питань підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко. За його словами, рекорд планують поставити, створивши з квітів найбільший у світі державний символ Нідерландів.

Голландські вболівальники планують зробити найбільшу у світі клумбу, яка буде зображувати один з їхніх державних символів. Після фіксування рекорду голландці хочуть роздати квіти харків'янам. "Це їхня ініціатива. І зараз ми погоджуємо з міським управлінням архітектури місце, яке б могло підійти для цієї клумби", - зазначив О.Нечипоренко.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. У Харкові пройдуть три матчі групового етапу турніру: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.