Новые автостанции построят на Алексеевке, Салтовке и возле метро "Пролетарская"КП "Харківпас" у рамках концепції перетворення мережі харківських автовокзалів проектує будівництво автостанцій на Олексіївці, Салтівці та біля станції метро "Пролетарська". Про це 9 лютого під час засідання комісії Харківської міськради з питань транспорту, зв'язку й екології повідомив директор підприємства Максим Мусєєв.

За його словами, автостанція на Олексіївці буде побудована біля виїзду на окружну дорогу. "Такий вузол - автостанція, тролейбусний круг, який туди передбачається винести, і нова станція метро - має повністю задовольнити потреби в транспорті мешканців Олексіївки і довколишнього передмістя", - заявив М.Мусєєв.

За місцем розташування автостанції в районі станції метро "Пролетарська" є кілька пропозицій. "Побажання досвідчених транспортників - максимально наблизити автостанцію до станції метро, ​​щоб люди, вийшовши з метро, ​​відразу могли сісти до автобуса", - повідомив М.Мусєєв.

Також у планах КП "Харківпас" - комплексний розвиток перехрестя вул. Героїв Праці і вул. Академіка Павлова. "Автостанцію планується побудувати на цьому перехресті або трохи далі у бік Північної Салтівки, на вул. Академіка Павлова. Зараз опрацьовуються варіанти земельних ділянок, схеми під'їзду", - зазначив М.Мусєєв.

Довідка "SQ". Як розповів М.Мусєєв раніше, ще одну автостанцію побудують на перехресті вулиць Державінської і Плеханівської, біля станцій метро "Спортивна" і "Метробудівників ім. Ващенка".

За словами М.Мусєєва, автостанції, які обслуговують приміські та міжміські маршрути, будуть винесені з центральної частини міста до кінцевих станцій метро.

У листопаді 2011 р. на повну силу почав працювати автобусний термінал біля станції метро "Холодна Гора" (його першу чергу відкрили 20 серпня 2010 р.). Термінал, який складається з 24 платформ, щодня забезпечує перевезення близько 50 тис. пасажирів.