В Харьков прибыли первые три чешских трамвая 1970-го года выпускаДо Харкова прибули перші три чеських трамваї, куплені міською владою. Зараз вони знаходяться в Салтівському депо. 8 листопада трамваї продемонстрував журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. Найближчим часом вони вийдуть на маршрути.

За словами С.Дульфана, це трамваї 1970-го року випуску і до останнього часу вони ходили вулицями Праги. Їх зняли з маршрутів у зв'язку із закупівлею нових сучасних трамваїв, а старі купив Харків.

С.Дульфан повідомив, що трамваї куплені за договором приватно-державного партнерства за гроші приватних перевізників. Вартість одного вагона складає 150-160 тис.грн. "Для порівняння - вартість вагона українського виробництва - 5,5 мільйонів гривень", - зазначив С.Дульфан. За його словами, зараз у дорозі три трамваї, їх очікують приблизно за тиждень, у кінці цього тижня з Чехії відправлять ще шість. До кінця місяця до Харкова надійдуть усі 20 куплених трамваїв.

"Ці трамваї в кращому стані, ніж наші такого ж року випуску, бо чехи краще за ними доглядали", - зазначив С.Дульфан і додав, що вони прослужать не менше 15 років.

Довідка "SQ". 7 листопада харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив журналістам, що Харків купив 20 чеських трамваїв, вони вже прибули до Харкова і знаходяться в депо.