Харьковский Саржин Яр полностью благоустроен - гордепартамент коммунального хозяйстваКомплексний благоустрій території Саржиного Яру в Харкові завершений. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на Департамент комунального господарства.

Згідно проекту, в Саржиному Яру заасфальтовано 7 тис. кв.м пішохідних доріжок і доріг, укладено 3 тис. 200 кв.м тротуарної плитки, встановлено 92 лавки, 85 урн для сміття, відремонтовані та облицьовані гранітом бювети, прочищені озеро і водовідвідний канал. У парку були замінені металеві опори та світильники. Також для зручності відпочиваючих біля джерела в Саржиному Яру побудована роздягальня, обладнана дитяча ігрова площадка, спортивні тренажери.

Окрім того, на території Саржиного Яру висаджено 94 дерева (липи, сосни, шовковиця, ясени), посіяний і покладений єврогазон, обладнані квітники.

Довідка "SQ". Саржин Яр - балка (яр) довжиною більше 12 км з пологими схилами. Відокремлює Павлово Поле (із заходу) від Нагірного району (зі сходу) Харкова. Відомий джерелом мінеральної води. У Саржиному Яру є купальня, яка була облаштована на прохання митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Саржин Яр - місце відпочинку та оздоровлення харків'ян і гостей міста.

Ремонтні роботи в Саржиному Яру почалися 25 липня, завершити їх планувалося до Дня міста (23 серпня). Тендер на проведення робіт виграло ТОВ "Ароф". Як повідомив 27 липня директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, на території Саржиного Яру після закінчення робіт з благоустрою будуть побудовані майданчики для йоги і волейболу, встановлені два тренажери для силових вправ.

Цього року в місті Харкові було висаджено 1 тис. 338 дерев. На прибудинковій території житлових будинків № 7, 11, 3, 15 по вул. Єсеніна замість знесених аварійних дерев зараз висаджується 20 лип. По пр. Леніна вздовж Саржиного Яру також висаджені 24 липи. У загальноміських планах до кінця 2010 р. передбачено висадити близько 2 тис. 500 дерев.