На пл.Свободи в Харкові розпочав роботу Великий Слобожанський ярмарок. Він буде працювати два дні (до 9 вересня). В урочистому відкритті ярмарку взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, посли і консули іноземних держав. Зараз на площі проходить святковий концерт, присвячений відкриттю ярмарку.

На площі змонтована сцена, а також експозиції всіх районів області, виконані в народному стилі. Крім того, один з павільйонів виконаний у вигляді великого теплохода. У наметах і будиночках працюють кафе, де відвідувачам пропонують страви національної української кухні. Роздрібна і дрібнооптова торгівля йде на самій площі у наметах, а також навколо скверу за пам'ятником Леніну. Середні ціни на картоплю становлять 2.30 грн. (за кілограм), цибулі - 2 грн., моркви - 3 грн., капусти - 2.50 грн., огірків - 6 грн., помідорів - 2,50 грн., яблук - 4.50 грн., шашлики продаються по 20 грн. за 100 г, виноград - 15-17 грн., борошно - 3.60 грн., мед - 70 грн. за літр, сало з прорізом - 48 грн., сало товчене з часником - 25 грн ., фермерське молоко на розлив - 5.50 грн. літр.

У програмі ярмарку - презентація районів і міст області. Пройдуть також конкурси "На краще блюдо Cлобожанской кухні", "На кращий коровай із зерна врожаю 2012 р.", "На кращу медову експозицію", "На кращий фольклорний колектив", "На кращого майстра народної творчості". Святковий вечірній концерт пройде 8 вересня. 

Довідка "SQ". Великий Слобожанський ярмарок проводиться щорічно у вересні в різних районах Харківської області. У 2011 р. ярмарок пройшов 16-17 вересня в Змієві. У ній взяли участь близько 200 підприємств з усіх районів Харківської області, а також гості з Львівської, Рівненської областей України та Курської області Росії. Виручка на ярмарку склала 2,5 млн.грн.

На ярмарку-2012 планується продати товарів на 10 млн.грн. На неї запрошені підприємства з 10 областей України. Всього очікується близько 370 учасників.