На Одесской сносят рынокРинок на перехресті пр. Гагаріна і пр. Героїв Сталінграда в Харкові демонтують. Як повідомив кореспондент "SQ", демонтаж промтоварних і продовольчих торгових кіосків на ринку почався вранці 8 вересня. На 12.00 знесено кілька десятків торговельних точок, роботи тривають.

За інформацією, розміщеною на "Харків-форумі", демонтаж торговельних точок почався вночі.

Заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку міськради Тетяна Чечетова-Терашвілі сьогодні на прес-конференції відзначила, що підприємцям, чиї кіоски розташовувалися на ринку на Одеській і були демонтовані, нададуть нові місця на законних торговельних майданчиках.

Як повідомив "SQ" голова Харківського обласного комітету профспілки підприємців Валерій Рєпін, уже ведуться переговори між підприємцями, які працювали на ринку на Одеській, та міською владою про надання торговельних місць на інших ринках міста. "Запропонували два варіанти - на Центральному та Кінному ринках. Але люди хочуть працювати на периферійних, маленьких базарах. Тому ми звернулися до керівництва таких невеликих ринків, але нам скрізь відповіли відмовою", - заявив В.Рєпін.

За його словами, розібратися з питанням надання місць на інших ринках підприємцям пообіцяв особисто заступник міського голови Ігор Терехов. Також В.Рєпін відзначив, що підприємці могли б працювати на території нового торговельного центру, який планується побудувати на місці ринку "Дана".

Крім того, керівник профспілки підприємців підкреслив, що працівники ринку, можливо, звернуться до суду і міліції. "При знесенні торговельних майданчиків у підприємців зникла частина товару. Розкрадання відбувалося на очах у співробітників міліції. Сподіваюся, що постраждалі вимагатимуть розгляду у цій справі", - підкреслив В.Рєпін.

Довідка "SQ". Виконком Харківської міськради 7 вересня прийняв рішення знести 17 незаконно встановлених малих архітектурних форм, серед яких дві торговельні площадки на ринку "Дана". За словами директора Юридичного департаменту міськради Володимир Коваленка, їх вирішили знести в рамках благоустрою пр. Гагаріна.