Навчання за участю медиків, співробітників ДАІ і МНС відбулися 8 вересня на трасі Київ-Харків. На трасі було змодельовано зіткнення рейсового автобуса й маршрутки. Упродовж навчань співробітники МНС провели роботи з евакуації постраждалих, медики надавали умовним постраждалим невідкладну медичну допомогу в залежності від ступеня тяжкості отриманих травм, слідчо-оперативна служба ДАІ встановлювала причини аварії.

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, такий захід проводять уперше, його головним завданням є виявлення слабких сторін системи надання першої медичної допомоги на дорогах.

І. Шурма зазначив, що в Харкові й області подібні заходи будуть проводити всі частіше для поліпшення взаємодії ДАІ, МНС і медпрацівників. "Отже, до Євро-2012 система надання невідкладної медичної допомоги в ДТП має відповідати європейським стандартам", - підкреслив І. Шурма. За його словами, у перспективі в Харкові буде створено курси з надання невідкладної допомоги для співробітників ДАІ, тому що найчастіше саме вони першими прибувають на місце події.

"Головним результатом навчань є взаємодія рятувальних служб, яка в подальшому допоможе мінімізувати ризик несвоєчасного надання першої допомоги  в аваріях на дорогах," - зазначив І. Шурма.
 

Довідка "SQ". На харківському стадіоні "Металіст" 1 червня 2010 відбулися навчання з надання медичної допомоги та евакуації людей під час футбольних матчів. Медпрацівники та волонтери товариства Червоного Хреста відпрацювали прийоми надання першої невідкладної медичної допомоги на трибунах "Металіста". Упродовж навчання було евакуйовано 120 умовних постраждалих з травмами різних ступенів тяжкості.