На Южный вокзал Харькова поездами прибывают болельщики из Дании, Нидерландов и РоссииВісімдесят волонтерів та практикантів почали працювати на Південному вокзалі ст. "Харків - Пасажирський" на час Євро-2012. Про це повідомили "SQ" в інформаційному центрі центрального залу очікування на Південному вокзалі, який обслуговують волонтери та практиканти - студенти Української державної академії залізничного транспорту (Харків). Бригади студентів-практикантів працюють у дві зміни, бригади волонтерів - у чотири зміни. Всі вони вільно володіють англійською мовою і можуть пояснити гостям Євро-2012 і просто пасажирам особливості роботи транспортної системи міста під час матчів, а також розповісти про те, де розташовані основні об'єкти Євро-2012. Інформаційні пости розташовані в ряді залів очікування вокзалу, а також на привокзальній площі біля м'яча з символом Євро-2012.

Як зазначила "SQ" черговий інформатор Ольга Іванишина, гості Євро-2012 почали прибувати ще вчора. Вранці з Києва потяги з туристами прибули о 7.57 і 10.43, а увечері групи туристів з Нідерландів і Данії (по 10-15 осіб) прибули потягом о 23.10. Сьогодні об 11.30 очікується прибуття великих груп уболівальників.

Як повідомили в інформаційному центрі, відзначено прибуття багатьох невеликих груп туристів з Москви, які заявляють, що бажають жити в наметах і просять підказати, де можна розбити табір. З цих та інших складних питань інформатори направляють туристів до сервісного туристичного центру вокзалу, де є можливість уточнити будь-яку інформацію. В основному гості запитують, як проїхати до того чи іншого готелю і як працюватиме транспорт у дні Євро-2012. Хоча волонтери добре знають англійську мову, про всяк випадок інформаційний центр оснастили російсько-англійським розмовником.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст". Очікується, що Харків відвідають близько 10 тис. вболівальників з Нідерландів, близько 6 тис. - з Німеччини, 3-4 тис. - з Португалії, а також уболівальники з Данії та Росії. За прогнозами, всього Харків протягом усього чемпіонату відвідає близько 300 тис. туристів.