Генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Михайло Карамшук 8 квітня звернувся до депутатів міськради з проханням сприяти в укладенні договору з підрозділом МНС на проведення аварійно-рятувальних робіт. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Як зазначив М.Карамшук, згідно законодавства, метрополітен повинен мати договір із спеціальним формуванням, здатним проводити аварійно-рятувальні роботи у разі виникнення надзвичайної ситуації. "Довгий час у КП "Харківський метрополітен" був укладений договір з оперативно-рятувальним загоном МНС, який перебував у Харкові. Але у 2009 р. з ініціативи МНС цей загін був розформований, а метрополітен закріплений за загоном, розташованим у Кривому Розі (Дніпропетровська обл.). Окрім неприпустимо далекого розташування рятувальників від Харкова, вартість їх послуг виявилася для метрополітену занадто високою", - підкреслив М.Карамшук.

За його словами, якщо харківському загону метрополітен платив 28 тис.грн. на місяць, то криворізький запропонував підписати договір, згідно якого потрібно платити більше 100 тис.грн. на місяць.

"Підприємству вдалося досягти попередньої домовленості з оперативно-рятувальною частиною МНС, розташованою в сел. Нова Водолага Харківської області. Вартість послуг цих рятувальників - близько 40 тис.грн. на місяць. Уже оголошений конкурс, отримані майже всі узгодження, але рятувальники ніяк не можуть отримати дозвіл на укладення договору від керівництва МНС", - зазначив гендиректор харківського метрополітену.

Депутати Харківської міськради висловили готовність допомогти підприємству в питанні забезпечення безпеки пасажирів і запропонували винести це питання на розгляд постійних комісій та сесії. "Депутати готові надати сприяння, аж до прийняття на сесії звернення до міністра", - підкреслив секретар міськради Олександр Новак.