Сборная Голландии может передумать и остановиться во время Евро-2012 не в Кракове, а в Харькове - вице-мэр А. Попов"Збірна Голландії може переглянути своє рішення і зупинитися під час Євро-2012 у Харкові, а не в Кракові", - заявив 6 грудня під час прямої лінії в газеті "Вечірній Харків" заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов.

За його словами, спочатку голландці планували, що команда буде жити в Кракові (Польща). "Голландці підрахували, що їм вигідно жити в Кракові і летіти до Харкова на один день. Вони продумали для себе схему. Але думаю, що протягом тижня всі зацікавлені сторони визначаться з місцем дислокації остаточно", - зазначив О.Попов.

Також заступник мера повідомив, що 3 грудня, після жеребкування фінальної частини Євро-2012, представники збірної Нідерландів відвідали Харків та пригледіли місце для наметового табору "Orange Camp", який, за бажанням голландців, розташовуватиметься в районі Журавлівського гідропарку.

Крім того, за словами О.Попова, представники голландської збірної відвідали готель на території гольф-клубу. "Я думаю, що голландці зараз задумаються над тим, чи літати їм з Кракова на матчі до Харкова, враховуючи, що тут вони грають три матчі і тут же будуть їхні вболівальники", - підкреслив О.Попов.

Довідка "SQ". Згідно з жеребкуванням Євро-2012, що відбулося 2 грудня, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

Як повідомив 5 грудня директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко, з 26 тис. голландських уболівальників, які, як планується, приїдуть до Харкова на матчі Євро-2012, близько 8 тис. уже подали заявки на перебування в "Orange Camp". Наметовий табір голландців почнуть збирати за два місяці до початку матчів. "У наметах встановлюють системи кондиціонування. Крім того, до вимог уболівальників входить забезпечення їх електрикою, водою і каналізацією. Також вони обов'язково дотримуються умов чистоти", - зазначив О.Нечипоренко.

О.Попов підкреслив, що разом зі збірною Нідерландів на час Євро-2012 до Харкова приїдуть представники голландської поліції та служби безпеки, щоб уникнути заворушень.