Урочисте відкриття збудованого Південною залізницею навчально-тренувального центру "Сонячний" для команд-учасниць Євро-2012 пройшло сьогодні, 7 вересня, в Харкові.

У святковому заході взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, генеральний директор ДАЗТ "Укрзалізниця" Володимир Козак, директор Місцевого організаційного комітету з підготовки Євро-2012 Маркіян Лубківський та начальник статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Віктор Остапчук.

Б.Колесніков подякував будівельникам і керівництву Південної залізниці, які зробили "чудовий подарунок до Євро-2012". Він зазначив, що всі студенти залізничної академії знайдуть хорошу роботу, оскільки В.Остапчук пообіцяв йому, що у залізничників будуть зарплати на рівні професійних футболістів. Також віце-прем'єр побажав уболівальникам харківського "Металіста" випробувати смак Ліги чемпіонів.

М.Добкін привітав харків'ян з відкриттям чергового об'єкту Євро-2012. Він запевнив, що база буде довго працювати і після проведення в Україні Євро-2012, і пообіцяв, що кожен рік буде вдосконалюватися спортивна інфраструктура Харківщини.

В.Козак подякував В.Остапчуку за участь у підготовці до Євро-2012. Він зазначив, що залізниця активно готується до Євро-2012: оновлює локомотивний парк, закуповує швидкісні потяги.

Гості оглянули новий стадіон бази, тризірковий готель і підтрибунні приміщення. Після цього Б.Колесніков і М.Лубківський забили голи у ворота стадіону бази.

Під час урочистого відкриття на стадіоні свій номер показали учасники телепроекту "Майданс".

Довідка "SQ". Тренувальна база для футбольних команд фіналу Євро-2012 на території дитячого лікувально-оздоровчого центру Південної залізниці "Сонячний" включає в себе стадіон з футбольним полем розміром 105 х 68 м, обладнаним автоматичним поливом, з двома трибунами (західною і східною) для глядачів на 4924 місця , підтрибунні приміщення та інфраструктурою для забезпечення функціонування стадіону, а також комплекс для розміщення та проживання футболістів. Готель налічує 21 номер (18 двомісних номерів і 3 номери "люкс"). Для проживання також будуть використані (після реконструкції) корпуси дитячого лікувально-оздоровчого центру "Сонячний" (у п'ятому корпусі - 48 двомісних номерів; у четвертому - 32 двомісних та 4 одномісних, у медкорпусі -10 одномісних і 2 двомісні номери). Між готелем і стадіоном побудована автостоянка на 300 автомобілів.