Сьогодні, 7 червня, до Харкова прилетіла перша організована група голландських уболівальників, завтра чемпіонат офіційно відкривається. Однак ремонт основної дороги від аеропорту - проспекту Гагаріна - на деяких ділянках досі триває.

Проспект Гагаріна почали реконструювати минулого року. По всій довжині проспекту (близько 9 км) планувалося покласти новий асфальт, розширити кількість смуг за рахунок зняття внутрішніх острівців, оновити освітлення проспекту, відремонтувати ливневки. Більшість цих робіт закінчено. У червні відкрився побудований на проспекті наземний перехід.

Зараз на ділянці проспекту ближче до станції метро "Проспект Гагаріна" продовжують встановлювати бордюри на розділових смугах і тротуарах, завозять пісок і кладуть плитку. У районі виходів зі станції метро і далі по проспекту у бік аеропорту встановлюють нові паркани. Ведеться благоустрій території, комунальники продовжують висаджувати квіти на клумбах уздовж проспекту.

Довідка "SQ". Реконструкція пр.Гагаріна проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Фінансується реконструкція за рахунок державного та міського бюджетів з розрахунку 50 на 50.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".