Перші 200 голландських уболівальників прибули до Харкова. Чартерний літак з Амстердама приземлився в харківському аеропорту о 20.40.

Гостей зустріли представники голландської компанії "Orange Camp", яка займається організацією проживання та відпочинку голландських уболівальників у наметовому містечку в Харкові. Серед тих, хто прилетів, - люди різного віку. Багато уболівальників в яскраво-помаранчевому одязі (колір збірної Нідерландів). Гості розмістилися в трьох автобусах і вирушили оселятися в кемпінгу.

Як розповіли кореспонденту "SQ" уболівальники з Нідерландів Барт і Адрі, вони приїхали до Харкова на 4 дні, а потім, якщо їх збірна вийде до фіналу, поїдуть на матч до Києва. Вони "професійні вболівальники", і вже 18 років відвідують країни, в яких проходять футбольні чемпіонати, щоб підтримати збірну своєї країни. Гості з Нідерландів розповіли, що вважали за краще оселитися в кемпінгу, оскільки це найбільш безпечний і дешевий варіант проживання для великої веселої компанії. За їх словами, під час перебування в Харкові вони мають намір відпочивати, пити пиво й обов'язково брати участь у традиційній ході вболівальників, яка відбудеться в день матчу (9 червня) від фан-зони на пл. Свободи до стадіону "Металіст", де буде проходити матч.

Як розповіли представники компанії "Orange Camp", завтра вони очікують прибуття ще двох літаків з голландськими уболівальниками.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".