Абоненты "Воли" будут эксклюзивно смотреть матчи Евро-2012 в HD-формате®
Абоненти компанії "Воля" в Харкові та ще восьми містах України до старту Євро-2012 отримали можливість дивитися HD-версію телеканалу "Футбол", правами на ексклюзивну ретрансляцію якого в кабельних мережах володіє "Воля". Про це повідомили "SQ" у відділі зі зв'язків з громадськістю компанії "Воля".

Матчі Євро-2012 будуть доступні в форматі HD у рамках меморандуму між "Медіа Групою Україна" та "Волею". Як відзначили в компанії, телеканал "Футбол" - офіційний транслятор УЄФА Євро-2012. Телеканал поставив перед собою мету висвітлювати події Євро-2012 з використанням новітніх технологій телемовлення.

"Футбол HD" став одним з перших HD-каналів країни і першим українським спортивним HD-каналом. "Основні переваги технології HD - це чіткість зображення і приголомшлива деталізація картинки, що перетворить перегляд матчів у незабутнє видовище", - відзначили у відділі зі зв'язків з громадськістю.

"Запуск "Футболу HD" до початку найважливішої спортивної події року в Україні - це стратегічний проект для країни в цілому. Ми дуже раді, що до старту Євро-2012 наші абоненти в абсолютній більшості цифрових міст "Волі" отримали унікальну можливість дивитися футбол у HD-форматі. Безумовно, до переліку наших HD-міст увійшли і ті, де будуть проходити матчі Євро-2012. Ми пишаємося тим, що можемо надати нашим клієнтам висококласний різноманітний телевізійний продукт у найкращій якості", - заявив генеральний директор компанії "Воля" Ерік Франке.

На сьогодні компанія "Воля" є єдиним провайдером кабельного ТБ, який здійснив повноцінний комерційний запуск технології HDTV в Україні. До кінця 2012 р. доступ до HD-пакету "Волі" отримають 14 міст України, в той же час цифрове ТБ буде вже в 16 містах "Волі".

Інформація про підключення та обладнання, необхідне для перегляду програм у HD-форматі, розміщена на офіційному сайті компанії www.volia.com.

У компанії відзначили, що після закінчення чемпіонату в HD-якості можна буде дивитися всі провідні європейські чемпіонати, які зараз транслюються на каналі "Футбол +". Щоб додати канал "Футбол HD" до свого списку відтворення, необхідно виконати пошук каналів на ТВ-тюнері на частоті 722 МГц. Інструкція з налаштування цифрових ТВ-тюнерів розміщена на сайті компанії в розділі "Підтримка". Якщо абоненти використовують CAM-модуль - необхідно провести пошук каналів за допомогою інструкції до телевізора.

Довідка "SQ". "Воля" є провідним українським загальнонаціональним телекомунікаційним провайдером, що надає комплексну мультисервісну послугу, яка включає: інформацію і розваги - доступ до телепрограм і відео-на-замовлення; комунікації - високошвидкісний доступ до Інтернету, а також послуги найбільшого в Україні дата-центру.