СБУ перекрила канал контрабанди сильнодіючих медичних речовин, який організували двоє харків'ян

Служба безпеки України ліквідувала канал контрабанди сильнодіючих медичних речовин під марками відомих фармацевтичних препаратів іноземного виробництва. Канал організували двоє харків'ян (одному з них - 33 роки, іншому - 23). Вони виробляли в кустарних умовах медичні речовини і поширювали їх на території України, Росії та Білорусі серед спортсменів і культуристів. Про це 7 червня повідомили "SQ" у прес-службі управління СБУ в Харківській обл.

Співробітники СБУ встановили, що зловмисники передали провідникам потягу "Харків-Калінінград" пакети з пігулками і доручили доставити їх до Мінська. Правоохоронці виявили таблетки 13 травня під час проходження митного огляду в пункті пропуску Чернігівської митниці. Було вилучено 4 тис. таблеток, які, за висновками експертів, містять у своєму складі сильнодіючу  медичну речовину метандіенон.

Під час подальшої перевірки співробітники СБУ встановили місця виробництва таблеток та зберігання готової продукції. Під час обшуку правоохоронці вилучили близько 1 млн. 200 тис. таблеток з метандіеноном, близько 20 тис. пігулок з нандролон, 15 кг сировини для їх виробництва, а також велика кількість пакувальної тари з голографічними знаками. За попередніми оцінками правоохоронців, вартість вилученої продукції на "чорному ринку" складає понад 4 млн. грн.

Стосовно учасників групи порушено кримінальні справи за ознаками ч.2 ст.15 та ч.2 ст.201 (контрабанда сильнодіючих речовин за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Учасникам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 12 років з конфіскацією майна.