Квіткова клумба з логотипом Євро-2012 відкрита у Харкові

Квіткова клумба у вигляді офіційного логотипу Євро-2012 урочисто відкрита 7 червня в Харкові. Клумба знаходиться на Пролетарській площі, на схилі Університетської гірки. На ній висаджено 22 тис. квітів. Відкриття приурочене до відзначення клумби дворіччя до початку фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні і Польщі.

Як зазначив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, в нічний час доби логотип буде підсвічуватися, причому система освітлення змонтована так, щоб не заважати автомобілістам. На створення композиції у працівників КП "Харківзеленбуд" пішло п'ять днів. Надалі, за квітником будуть доглядати так само, як і за іншими клумбами міста, - поливати, удобрювати й охороняти від вандалів.

Під час церемонії відкриття клумби був презентований і новий логотип Харкова, розроблений спеціально до Євро-2012. Логотип міста виконаний всіма барвами веселки у вигляді Дзеркального струменя, в окремі елементи якого вписані фігурки людей. За задумом авторів, він представляє Харків як місто відкритих людей та безмежних можливостей. Як відзначили учасники церемонії, тепер Харків зможе використовувати свій новий логотип в інформаційних цілях і при офіційній співпраці з партнерами міста з підготовки до Євро-2012.

У церемонії відкриття взяли участь віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесников, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. харківського міського голови, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, директор турніру, керівник організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський та генеральний консул Республіки Польща в м.Харків Гжегож Серочинський.

Як відзначив Б. Колесников, презентувавши сьогодні свій логотип, розроблений до Євро-2012, Харків став першим в естафеті українських міст, які готуються приймати матчі чемпіонату Європи з футболу. "Харків скрізь перший! Він був першою столицею України, тепер першим представляє логотип. Залишилось, щоб" Металіст "став чемпіоном - і все буде відмінно", - відзначив віце-прем'єр-міністр.

За словами М. Лубківського, клумби у вигляді логотипу Євро-2012 у Донецьку, Києві, Львові та Харкові будуть відрізнятися одна від одної.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.