Ініціативна група із захисту зелених насаджень харківського Лісопарку направила відкрите звернення керівництву міста. Про це "SQ" повідомив голова "Громадського ради Харківщини" Марк Зобов.

За його словами, розпорядження, підписане 2 червня в.о. харківського міського голови Геннадієм Кернесом "Про призначення загальноміських громадських слухань" на тему "Захист зелених насаджень і Лісопарку м.Харкова", готувалося без узгодження з громадськістю, яка ініціювала дані слухання, і містить низку позицій, які суперечать чинному законодавству України та положенням "Про громадських слуханнях в м. Харкові ".

Ініціативна група вимагає провести громадські слухання в порядку, передбаченому українським законодавством. Текст листа свідчить: "Звертаємося до харківського міського керівництва з пропозицією здійснювати всі подальші дії з організації слухань у режимі узгодження з ініціаторами, а також відповідно до вимог чинного законодавства України та положення "Про громадські слухання в м. Харкові".

Довідка "SQ". Як раніше зазначав М. Зобов, під час громадських слухань ініціативна група має намір підняти питання, що стосуються захисту зелених насаджень Харківщини, і виступити проти вирубки дерев у парку Артема, в районі ХТЗ, у сквері біля ДК "ХЕМЗ", в Лісопарку і на інших ділянках міста. "Поштовхом для таких дій безумовно послужила ситуація з планованою вирубкою 6 тис. дерев у лісі біля сел.П'ятіхатки", - підкреслив М. Зобов.