Котлован на місці будівництва станції метро "Перемога" знаходиться в аварійному стані через простій і несприятливі погодні умови. Як розповів "SQ" заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Анатолій Кравчук, роботи з будівництва "Перемоги" не ведуться з березня 2012 р. через відсутність фінансування. Це, а також ряд інших причин можуть призвести до того, що з'явиться загроза обвалення котловану.

"Простій, погана погода, розташовані поруч дорожні магістралі - усе це негативно впливає на стан котловану. Ми ще влітку звернулися до Києва з цією проблемою. Нам необхідно 23 млн.грн. На виконання термінових робіт гроші потрібні вже зараз, у грудні, але поки ніякої відповіді ми не отримали", - зазначив Кравчук.


Довідка "SQ". Цього року Харкову з держбюджету кошти на будівництво метро не виділялися.

Наприкінці серпня після робочого візиту до Харкова президент України Віктор Янукович доручив забезпечити надання державної фінансової підтримки в 2012-2013 рр. будівництву харківського метрополітену для введення в експлуатацію станції "Перемога" і продовження проектних і підготовчих робіт на новій ділянці харківського метро - від станції "Метробудівників ім.Г.Ващенка" до майбутньої станції "Одеської".

Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні по протяжності (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому - близько 800 тис.чол. на добу). У харківському метро - 29 станцій, рухомий склад - 321 вагон, три лінії - Холодногірсько-Заводська, Салтівська і Олексіївська. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені три станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська", будується станція "Перемога".