В Харькове проходит очередной митинг предпринимателей против Налогового кодекса (дополнено)Близько 200 підприємців у Харкові, біля будівлі облдержадміністрації, проводять 6 грудня мітинг проти Податкового кодексу. Вони тримають плакати з написами "Малий бізнес - запорука демократії в Україні", "Подумайте про наші сім'ї" і прапори профспілки підприємців. За словами голови Харківської міськорганізації профспілки підприємців Олександра Шармар, мітингувальники домагаються скасування Податкового кодексу і відставки Кабінету міністрів. "Внесені поправки до Податкового кодексу не вирішать проблем підприємців. Цей кодекс не потрібно було приймати взагалі", - заявив О.Шармар. Мітингувальники збираються прямувати до будівлі міськради і добиватися, щоб міський голова Геннадій Кернес висловив їм свою позицію щодо Податкового кодексу.

"Підприємці не добилися того, чого вони хотіли. Ми вимагали зняти цей кодекс з розгляду у Верховній Раді (ВР). Замість цього кодекс підрихтували, трохи на поступки пішли і все. Це нас не влаштовує. У новому варіанті кодексу із 14-го розділу дійсно прибрали все, що стосувалося спрощеної системи оподаткування, проте дещо з того, що було в цій главі, перенесено в інші розділи. У кодексі чітко не прописаний механізм роботи підприємця на фіксованому податку", - заявив О.Шармар.

За його словами, при ухваленні зміненого Податкового кодексу не була дотримана регуляторна процедура прийняття законопроекту у ВР. "Від 10 днів до місяця законопроект проходить перевірку на відповідність до вимог законодавства, потім його протягом 10 днів може підписувати спікер ВР, і потім протягом 10 днів його може перевіряти і підписувати президент. А тут всі прийняли за один день", - заявив О.Шармар.

За його словами, підприємці домагаються прийняття нового закону замість прийнятого Податкового кодексу. "Наші вимоги чіткі, і ми їх дотримуємося - відставка уряду Азарова і голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського", - заявив О.Шармар.

Також на пл.Свободи проходить мітинг ВО "Свобода". В акції беруть участь близько 20 осіб, які тримають плакати з написами: "Обласна державна адміністрація на боці громади чи олігархів", "Вимагаємо від Януковича остаточного вето на Податковий кодекс", "Антісоціальній Кабінет Міністрів Азарова - Тігіпка у відставку". Мітингувальники прийняли звернення на захист підприємців Харківської області, яке планують передати до облради. За словами голови Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігоря Швайки, прийняті поправки до Податкового кодексу не змінюють його суть.

В Харькове проходит очередной митинг предпринимателей против Налогового кодекса (дополнено) В Харькове проходит очередной митинг предпринимателей против Налогового кодекса (дополнено)

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни пройшли акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу, в столиці, на Майдані Незалежності, було розбите наметове містечко підприємців. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада. Підприємці вимагали від В.Януковича ветувати документ. 30 листопада президент України заявив, що він наклав вето на Податковий кодекс. 2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента до Податкового кодексу, і була прийнята нова редакція Податкового кодексу. 3 грудня В.Янукович підписав Податковий кодекс.