Причин для выселения общества "Спадщина" из офиса на Сумской не было - председатель обществаПричин для виселення освітньо-культурного центру Харківського міського товариства "Спадщина" з приміщень по вулиці Сумській, 44/2 не було. Про це 6 вересня заявив журналістам голова "Спадщини" Валерій Д'яченко. За його словами, товариство своєчасно платило за оренду, а в суді йому була пред'явлена ​​претензія, що нібито в займаних суспільством приміщеннях був комп'ютерний клуб, однак його там не було. Як зазначив В.Д'яченко, це приміщення для "Спадщини" у 2003 р. своїм розпорядженням виділив міський голова Володимир Шумілкін на необмежений термін.

В.Д'яченко повідомив, що "Спадщина" подала апеляцію до Вищого господарського суду, який розгляне це питання. Також, за його словами, сьогодні організація вимагатиме у виконавчої служби, щоб "Спадщину" знову вселили до приміщення, тому що виселення проводилися з порушеннями законодавства (виселяв не той виконавець, який вів справу). В.Д'яченко зазначив, що зараз організація перебуває в пошуках приміщення, "максимально незалежного від влади". "Нас уже двічі виселяли, але ми не пропадемо. Можливо, мине кілька тижнів, ми поміняємо дислокацію і будемо існувати далі. Зараз ми далекі від влади, і влада як ніколи далека від нас", - підкреслив він.

Довідка "SQ". ХОО "Спадщина" 4 липня програла суд управлінню комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради. Згідно з рішенням Господарського суду Харківської області, товариство зобов'язане залишити займані ним приміщення на вул. Сумській, 44/2.

10 серпня керівництво ХОО "Спадщина" подало апеляцію. Апеляційний суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції. 2 вересня судові виконавці у присутності правоохоронців винесли речі, що належать "Спадщині", із займаного нею офісу на вулиці Сумській, 44/2.

Як повідомив 2 вересня журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес, приміщення на вулиці Сумській, 44/2, які були здані в оренду "Спадщина", ця організація здавала в суборенду іншим структурам. "Ці приміщення використовувалися не за призначенням, тому що їх передали в оренду іншим комерційним структурам на інших умовах. Тому ми подали заяву в суд. Суд виграний, відповідне рішення набуло чинності", - зазначив мер.