Харківська міська організація Партії регіонів виступила з ініціативою перейменувати площу Карла Маркса в Благовіщенську. Про це 6 вересня повідомив журналістам директор КП "Харківпас", заступник голови Харківської міської організації Партії регіонів з роботи з молоддю Максим Мусєєв. За його словами, ця пропозиція вже направлена харківському міському голові Геннадію Кернесу з проханням винести це питання на розгляд топонімічної комісії міськради.

"Ми піднімаємо архівні матеріали про історичні назви вулиць і площ Ленінського району. Площа Карла Маркса носила назву Благовіщенської до 1922 року, після чого була перейменована радянською владою. Ми виступили з ініціативою перейменувати площу назад, оскільки зараз на площі Карла Маркса знаходиться головний православний собор Харкова - Благовіщенський собор", - зазначив М.Мусєєв.

Він підкреслив, що за площею Карла Маркса не закріплені юридичні адреси, отже, перейменування площі не вимагатиме жодних фінансових вкладень.

Також М.Мусєєв повідомив, що сквер у районі Лисої Гори, біля вулиць Новий побут і Єлизарова, в якому був встановлений пам'ятник льотчику Анатолію Добродецькому, нарешті отримав офіційний статус скверу. "Територія скверу зараз упорядкована, там встановлені дитячі майданчики і лавки для відпочинку харків'ян", - додав М.Мусєєв.

Довідка "SQ". Благовіщенська площа утворилася в XVII ст. навколо дерев'яної Благовіщенської церкви, що стояла тут. У 1755 р. на місці згорілої церкви була побудована кам'яна, яку в кінці XIX ст. замінили існуючим нині Благовіщенським собором.

Пам'ятник Анатолію Добродецкому встановлений у сквері на вул.Новий побут у 2005 р. на честь 60-річчя Перемоги. Анатолій Васильович Добродецький - льотчик, уродженець та мешканець Харкова. Загинув 10 серпня 1943 р. при визволенні Харкова.