Південна залізниця (ПЗ) встановила турнікетні системи, що працюють на вхід і вихід пасажирів, на всіх приміських вокзалах Харкова. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. "Тим самим створено передумови для впровадження пілотного проекту із заміни пільг компенсаціями. Втім, для цього необхідне рішення органів державної влади", - відзначили в прес-службі.

Як нагадали на Південній залізниці, першим в Україні приміським вокзалом, який був обладнаний двома окремими павільйонами та окремими турнікетними системами на вхід і вихід, став вокзал "Харків-Левада". Обладнання розробило ПАТ "Хартрон" (Харків). Реконструкція пройшла у грудні 2001 р., і вже тоді, в перші дні роботи за новою системою, виручка від продажу квитків зросла майже в десять разів.

З облаштуванням турнікетів на станції "Харків-Балашовський" закінчено оснащення турнікетами всіх приміських вокзалів Харкова, що дозволяє вести облік пасажирів, у тому числі пільгового контингенту. "Також турнікетна система дозволить зменшити кількість пасажирів без квитків, і як наслідок - зменшити суму збитків від приміських перевезень. За п'ять перших місяці 2012 р. сума збитків ПЗ від приміських перевезень, за попередніми даними, складе близько 24 млн.грн.", - заявили в прес-службі.