Харківська фан-зона на площі Свободи готова на 99,9%. Уже завезено все обладнання, підключені комунікації. Про це 6 червня повідомила журналістам куратор офіційної фан-зони у Харкові Надія Росицька. За її словами, в обслуговуванні фан-зони буде задіяно не менше 500 осіб - в основному, харків'яни. Але деякі співробітники приїхали з Києва, в тому числі шеф-кухар VIP-фан-зони.

Н.Росицька розповіла, що за 50 грн. уболівальник зможе придбати собі дві-три пляшки пива або перекусити снеком, а за 100 грн. відвідувач фан-зони зможе "щільно поїсти в закладі швидкого харчування". У меню такого кафе - снеки, бутерброди, напої або пиво.

У фан-зоні буде працювати VIP-зона, розрахована на 300 осіб. Це буде єдине місце фан-зони, де можна буде палити. Також у фан-зоні працюватиме медіацентр, який розрахований на 100 сидячих місць. Одночасно працювати за ноутбуками зможуть близько 40 журналістів.

Також Н.Росицька зазначила, що вхід до фан-зони в основному буде безкоштовним, проте в нематчеві дні, коли відбудуться великі концерти, вхід коштуватиме 150 грн. Урочисте відкриття харківської фан-зони відбудеться завтра, 7 червня (початок - о 19.00).

Довідка "SQ". Фан-зона пл. Свободи буде працювати під час проведення чемпіонату Європи з футболу з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) - з 10:00 до 1:00. У фан-зоні будуть проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі чемпіонату. Матчі будуть транслюватися на трьох екранах. У фан-зоні є VIP-трибуна на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарна зона з туалетами, підключеними до водопроводу і каналізації.

У фан-зоні в різні дні чемпіонату виступлять польський джазовий оркестр "Alex-Band", українські гурти "Танок на Майдані Конго", "Бумбокс", "Морж", "deliKate", "Таємниця Третьої планети", "Тонкая красная нить" , "VIPs", співачки Ольга Крюкова, Маняша, Маша Гойя, Оксана Сем, співак Едуард Притула, група "Грозовська", група "Ешкин кот", харківські фольклорні колективи, зокрема, "Слобожанські козаки". Нідерландський діджей Армін ван Бюрен виступить 13 червня. Концерт А. ван Бюрена розпочнеться о 23.40 - після трансляції матчу - і триватиме півтори години. Вхід на цей концерт безкоштовний.

Один з концертів фан-зони - 5 годин музики від учасника американської групи "Black Eyed Peas" Taboo, московського електропоп-проекту "Tesla Boy", київської групи "GORCHITZA", групи "Awesomatic". Концерт відбудеться 25 червня (вхід платний). 26 червня пройде концерт британського музиканта Fatboy Slim. На церемонії закриття Євро-2012 в фан-зоні виступлять Руслана, "Tomato Juice", Ліза Вассабі і В'ячеслав Синчук.