На Евро-2012 в Харьков собирается приехать около четырех тысяч португальских болельщиковБлизько 3-4 тисяч португальських уболівальників планують приїхати до Харкова на матч збірних Нідерландів і Португалії в рамках Євро-2012, який відбудеться 17 червня. Про це 6 квітня під час візиту до Харкова повідомив заступник голови дипломатичної місії посольства Португалії в Україні Жозе Корнейру Мендеш. Він зазначив, що очікується приїзд на чемпіонат віце-прем'єр-міністра з публічних питань Португалії. Цілком імовірно, що він відвідає Харків ще до початку першості - у травні.

"Моя основна місія в Харкові - упевнитися, що у команд та вболівальників під час єврочемпіонату не буде ніяких проблем. Я вчора відвідав матч Ліги Європи "Металіст" - "Спортінг" і залишився задоволений як підготовкою харківської команди, так і станом стадіону. Крім того, мені сподобався харківський аеропорт. Я не бачу ніяких серйозних проблем у вашому місті в плані підготовки до Євро-2012. Я вважаю, що Харків гідний цього футбольного заходу і проведе його на найвищому рівні", - підкреслив Ж.К.Мендеш.

Довідка "SQ". Як повідомлялося раніше, Харків під час проведення Євро-2012 планують відвідати близько 10 тисяч голландських уболівальників. Також з голландської сторони очікується приблизно 100 vip-персон, можливо, будуть члени королівської делегації. Під час Євро-2012 голландські вболівальники розіб'ють кемпінг у районі пляжної зони Журавлівського гідропарку, де оселиться кілька тисяч голландців.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.