Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в начале мая посетит ХарьковГлава Російської православної церкви патріарх Московський і всієї Русі Кирило планує відвідати Харків. Про це 6 квітня повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, візит патріарха Кирила запланований на 7 травня.

Довідка "SQ". 7-8 травня в Харкові пройдуть урочистості з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.

Патріарх Кирило (в миру - Володимир Михайлович Гундяєв, народився 20 листопада 1946 р. у Ленінграді) - єпископ Російської православної церкви; з 1 лютого 2009 р. - патріарх Московський і всієї Русі, предстоятель Російської православної церкви.

До інтронізації - митрополит Смоленський і Калінінградський (на Смоленській кафедрі з 26 грудня 1984 р.); з 14 листопада 1989 р. до 1 лютого 2009 р. - голова синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) і постійний член Священного Синоду. 27 січня 2009 р. помісним собором РПЦ був обраний патріархом Московським і всієї Русі.

7-8 травня в Харкові пройдуть урочистості з нагоди 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського єпархії Української православної церкви Московського патріархату Никодима.