В Харькове оборудуют около ста стоянок для таксиУ Харкові планують обладнати близько ста стоянок для легальних таксі. Про це 6 березня повідомив журналістам директор КП "Харківпас" Максим Мусєєв. За його словами, наразі в місті створені дві таких стоянки, вони знаходяться поруч зі станцією метро "Холодна Гора". Ці стоянки огороджені, біля них встановлені спеціальні таблички.

Як зазначив М.Мусєєв, на цих стоянках зможуть перебувати тільки легальні таксі, які входять до Асоціації таксі Харкова. Диспетчери терміналу на Холодній Горі, де зараз обладнані стоянки, мають право вимагати у таксиста пред'явити документи і ліцензію і в разі їх відсутності попросити його залишити стоянку. "Ринок послуг таксі законодавством України регулюється недостатньо жорстко, хоча таксисти повинні відповідати за безпеку руху і за безпеку перевезення пасажирів. Сьогодні таксисти не завжди на належному рівні несуть відповідальність перед пасажирами. Є таксисти, які стежать за своїм автомобілем. А є абсолютно інші, які порушують усі правила безпечного перевезення. Ось тому ми і працюємо над легалізацією таксі, і для легальних служб готові надати всі умови для гарної роботи", - зазначив М.Мусєєв.

Він підкреслив, що зараз розробляється схема подальшого розширення мережі стоянок для легальних таксі. "Для цього ми будемо залучати кошти міського бюджету і гроші приватних інвесторів", - додав М.Мусєєв.

м м

Довідка "SQ". У Харкові створена Асоціація таксі, завданням якої є поліпшення роботи таксистів і надання їм правової допомоги. Асоціація спільно з фахівцями КП "Харківпас" розробила програму легалізації таксі Харкова. Програмою передбачається будівництво стоянок для легальних таксі, організація юридичної служби, яка буде безкоштовно консультувати водіїв таксі, створення підприємств з обслуговування та ремонту автомобілів. Окрім того, Асоціація таксі Харкова створить консультує орган, який буде допомагати водіям отримувати ліцензії. Зараз у Харкові працює більше ста служб таксі, однак 98% водіїв працюють нелегально.