Харківські студенти провели масове колядування у благодійних цілях. Сьогодні, 6 січня, близько 300 учнів семи харківських вузів колядували в районі станції метро "Холодна гора", після чого розійшлися невеликими групами колядників по домівках. Як повідомив "SQ" організатор заходу Денис Алексєєв, колядування стало відбірковим етапом нового телепроекту "Битва вузів", який з 1 лютого буде транслюватися на каналі "Фаворит".

"Проект розрахований на три місяці, протягом яких будуть проходити творчі, інтелектуальні та спортивні змагання. Участь у проекті беруть 12 найбільших харківських вузів. Основна мета проекту - активізація студентства, молоді, відродження його кращих традицій", - зазначив Д. Алексєєв. За його словами, на цьому етапі конкурсу оцінювати учасників планується за трьома критеріями: рівень підготовки (костюми і репертуар), кількість учасників від кожного вузу і сума, зібрана колядуванням.

Д. Алексєєв повідомив, що на всі зібрані гроші будуть куплені речі для дитячих будинків Харківської області. Одним з етапів конкурсу стане поїздка студентів до дітей-сиріт. Сьогодні, за словами організатора проекту, в колядуванні беруть участь студенти Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", Української інженерно-педагогічної академії, Харківського гуманітарно-педагогічного інституту, Державної академії залізничного транспорту, Харківського державного університету харчування і торгівлі, Харківського національного університету будівництва і архітектури та Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. "Це відбірковий етап для половини учасників. Друга половина буде боротися за право брати участь у проекті 13 січня - студенти будуть щедрувати", - розповів Д. Алексєєв.

Довідка "SQ". Вечір 6 січня - Різдвяний святвечір, переддень Різдва Христового. У народі його також називають "коляда". Святвечір - завершальний день Різдвяного посту.