Билеты в зоопарк могут подорожатьПитання про підвищення вартості квитків до Харківського зоопарку може бути винесене на сесію Харківської міськради. Про це повідомив журналістам директор зоопарку Олексій Григор'єв. За його словами, за останній час підвищилися тарифи на тепло, газ і електроенергію. "У зоопарку - близько 7 тис. звірів, і витрати на світло і газ наближаються до трьох - чотирьох мільйонів гривень на рік. Є два варіанти: або буде виділена субсидія з бюджету міста, або відбудеться підвищення вартості квитків", - зазначив О.Григор 'єв.

За його словами, зараз відвідуваність зоопарку така ж, як і в зимові місяці щороку. Вона дуже невелика - в будні дні минулого тижня установу відвідувало по 20-30 осіб на день, що менше, ніж кількість співробітників. "До бюджету міста закладені кошти на утримання нашої установи. Їх частка в бюджеті зоопарку становить близько 40%. Ми розподіляємо ці кошти на зимові місяці, тому що влітку зоопарк може прожити на власні кошти, одержувані від відвідувачів", - повідомив О.Григор 'єв.

Він також зазначив, що в усьому світі зоопарки поповнюють свої бюджети за рахунок ресторанного бізнесу й атракціонів. "Так вони можуть обходитися без допомоги міста. Але в них функція розважального закладу, а наш зоопарк створювався при університеті, і тут закладені традиції освіти, виховання і навчання", - зазначив О.Григор 'єв.

Довідка "SQ". Квитки до зоопарку для дітей до 13 років зараз коштують 10 грн., для дорослих - 30 грн. У першу середу кожного місяця громадянам пільгових категорій дозволено відвідувати зоопарк безкоштовно. Також безкоштовно відвідування звіринця для дітей до 5 років.