Отопление во всех домах Харькова обещают включить до 25 октябряОпалення у всіх будинках Харкова увімкнуть до 25 жовтня (за 10 днів після початку опалювального сезону). Про це 5 жовтня повідомив журналістам генеральний директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андрєєв. За його словами, 4 жовтня в Харкові розпочалося підключення опалення на об'єктах соціальної сфери, а завтра почнуть підключати об'єкти соціальної сфери, які розташовані в житлових будинках, а також ці будинки. Як зазначив С.Андрєєв, підключення решти житлових будинків буде проводитися з 15 жовтня за графіком, який складений так, що спочатку опалення увімкнуть у низькоповерхових будинках.

Він також зазначив, що в ході підготовки до опалювального сезону освоєно більше 37 млн.грн., і теплові мережі повністю готові до зими. Це були кошти підприємства і близько 2 млн. євро, отриманих у рамках Кіотського протоколу. А всього на підготовку теплових мереж до опалювального сезону виділено 50 млн.грн., роботи будуть продовжуватися і після підключення тепла.

Довідка "SQ". За розпорядженням харківського міського голови Геннадія Кернеса, теплопостачання шкіл, лікарень, дитячих та інших закладів соціально-культурного призначення Харкова почалося 4 жовтня. Опалення в житлових будинках повинно розпочатися 15 жовтня.

До зими ХТМ підготували 8 районних котелень та ТЕЦ, 239 квартальних і локальних котелень, 275 теплових пунктів, 1595 км теплових мереж у двотрубному обчисленні. Під час гідравлічних випробувань перед початком опалювального сезону співробітники підприємства виявили та усунули 712 дефектів на магістральних теплових мережах і 2151 дефект на внутрішньоквартальних.